Postopek spremembe celodnevni v popoldanski s.p.

Postopek spremembe celega s.p. v dopolnilno dejavnost (popoldanski s.p.) je brezplačen postopek na e-VEM točki. Ko vas bo delodajalec prijavil v zavarovanje, se boste en dan pred tem odjavila iz zavarovanja na svojem s.p..
Postopek lahko opravite tudi na naši e-VEM točki in sicer 8 dni pred napovedanim datumom zaposlitve pri delodajalcu. Podjetniška svetovalka bo za vas izpolnila M2 obrazec, vi pa boste na e-VEM točko s seboj prinesli Pogodbo o zaposlitvi, podpisano z vaše in delodajalčeve strani.

 

O spremembi celega s.p. v dopolnilno dejavnost morate obvestiti DURS, saj se vam bodo spremenili prispevki za zavarovanje. Pri dopolnilni dejavnosti boste plačevali pavšal v znesku 36,06 EUR/mesečno.

Ustanovitev popoldanskega s.p.

Kakšen je postopek ustanovitve popoldanskega s.p.?

 

Postopek registracije dopolnilne dejavnosti (popoldanskega s.p.) na VEM točki, se od postopka registracije navadnega s.p. razlikuje le po tem, da se za popoldanski s.p. na VEM točki pripravi dokumente za AJPES in DURS, za navadni s.p. pa še prijavo podatkov na Zavod za zdravstveno zavarovanje.

Pravni status navadnega s. p. in popoldanskega s. p. je enak, med njima ni razlike. Prav tako so enake dolžnosti in pravice med navadnim s. p. in popoldanskim s. p.

Razlika je le v plačilu prispevkov za socialno varnost. “Popoldanski” s. p. za opravljanje svoje dejavnosti plačuje pavšalne mesečne prispevke. Prispevek se plačuje do 15. v mesecu, za pretekli mesec.

Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev. Z nadaljno uporabo se strinjate k uporabi piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Nastavitve.